Waarom kraanwater filteren? Is het nodig?  

Moet je kraantjeswater filteren? Waarom? Is flessenwater gezonder? En wat met de milieu-impact dan? Vragen die geen simpel of eenduidig antwoord hebben. Wat wel simpel is, is de oplossing: gefilterd water uit de kraan, met een kwalitatieve filter! De enige oplossing die goed is voor zowel je gezondheid, de natuur als je smaakpapillen. 

Water: essentieel voor je lichaam

Water is de bron van het leven. Letterlijk! Voor ons lichaam is water een oplos-, transport- en reinigingsmiddel. Het transporteert en verdeelt voedingsstoffen, voert afvalstoffen af, handhaaft de druk in onze cellen en regelt de temperatuur van ons lichaam. Alle metabolische processen en de afscheiding van giftige stoffen via nieren, darmen, huid en longen zijn alleen mogelijk dankzij water.

Op 24 uur tijd vloeit er 2000 liter bloed door onze nieren en wordt er ongeveer 2,5 liter water uitgescheiden. Dit verlies moet worden vervangen door voldoende water te drinken zodat alle organen hun specifieke taken kunnen blijven doen. Als vuistregel moet je ongeveer 30 ml water per kg lichaamsgewicht tellen. Weeg je 70 kg, dan drink je best 2,1 liter water per dag. 

Het gezondste, gefilterd water


Water is essentieel voor je lichaam. Hoe beter het drinkwater, hoe beter voor je gezondheid. Zijn de minimumwaarden van bepaalde stoffen (zoals metalen etc) in kraantjeswater dan schadelijk? Waarschijnlijk niet. Kraantjeswater is veilig. Is water zonder die stoffen erin dan beter? Ja. Zeker als je een zwakker immuunsysteem hebt of je lichaam veel stress te verduren krijgt. 

Daarom ontwikkelden we een waterfilter die net dat als doel heeft: van veilig kraantjeswater, perfect gezond en lekker drinkwater maken. Niet alle filters kunnen wat een MyFontinet filter kan. Onze technologie zorgt voor uitzonderlijke resultaten als het gaat over de stoffen die we eruit kunnen filteren, waarbij de goede mineralen wel kunnen doorstromen. Een no-brainer als je zorg draagt voor je gezondheid. Wat wordt er precies uitgefilterd? Bacteriën, zware metalen, microplastics, chemische en medicinale resten. Lees er meer over op onze blog

Ik ben al overtuigd

waterfilter MyFontinet

Heerlijk, zachte smaak

De redenen om flessenwater te drinken, zijn vaak de smaak of de kwaliteit van het water. Twee problemen die de MyFontinet helemaal oplost, want ook de smaak van kraantjeswater toveren we om. De grootste spelbreker op smaakvlak is het ‘metalen’ smaakje dat kraantjeswater in sommige regio’s heeft. Daar proef je met onze filter dus helemaal niets meer van! Er stroomt onmiddellijk lekker water de kraan. 

De waterfilters van MyFontinet draagt zorg aan de natuur

Met zorg voor de natuur


Zijn met smaak en gezondheid de argumenten om flessenwater te kopen ontkracht? 100%. Sterker nog: als je naar de milieu-impact kijkt van flessenwater kan je niet anders dan overstag gaan. De cijfers zijn overweldigend. De milieu-impact van zowel plastic, als glazen flessen is heel groot: de productie, het transport, het onttrekken van water aan een ecosysteem, het afval (want tot recycleren komt het vaak niet),… 

Wij lieten voor onze filter een onafhankelijke levenscyclusanalyse uitvoeren: een methode om de totale milieubelasting te bepalen van een product. Van ‘wieg tot graf’. Daaruit bleek dat MyFontinet gefilterd drinkwater 33 keer, oftewel 3300%, beter is voor het milieu dan bronwater uit wegwerp PET-flessen. Wil jij meer zorg dragen voor de natuur? Ga dan voor gefilterd water! Meer info & cijfers over de milieu-impact van flessenwater vind je hier

En vooral: géén gesleur!

Geen getreur, gedaan met het gesleur! ;-)  Hoe mooi wordt het leven als je eindelijk geen water meer hoeft te zeulen?  Tel het maar een keer uit. Drink je elke dag 2 liter water? Dan sleep je jaarlijks 730 liter van de winkel naar je thuis. Voor 2 personen: 1460 liter. Gefilterd water uit de kraan: je rug is je dankbaar. 

Join the revolution

Waarom kopen zoveel mensen dan nog flessenwater? 


De miljarden euro’s marketing die frisdrank- en watermerken er tegenaan gooien, zorgen voor verwarring. We denken vaak dat flessenwater beter is, omdat reclame ons dat doet geloven. Op deze website vind je hopelijk voldoende argumenten om de grote marketing jongens en meisjes te slim af te zijn!  

Duik erin

Weg met plastic flessen

De MyFontinet filtersystemen

MyFontinet Pure

MyFontinet Pure - Opzetmodel

​​​- Filterhuis aanluitbaar op elke kraan

​ ​- Duofilterpatroon inbegrepen

Bekijk de MyFontinet Pure

MyFontinet Classic

MyFontinet Classic - Inbouwmodel Met  Waterkraan  

​​- Met aansluiting tussen kraan en filter

​​ - Duofilterpatroon inbegrepen

Bekijk de MyFontinet Classic

MyFontinet DIY

MyFontinet DIY - Inbouwmodel

- Kies zelf je aansluiting

​​​ ​- Duofilterpatroon inbegrepen

Bekijk de MyFontinet DIY