De Smaak van water

De smaak van water - en dus ook thee of koffie - is niet overal dezelfde. Om een neutrale smaak te bekomen, kan het filteren van water helpen. Zo ervaar je de koffie of theesmaak dubbel zo goed!

Een kop koffie bestaat immers voor 98% uit water, thee bijna 99%. De kwaliteit van het water dat je gebruikt beïnvloedt dus in hoge mate de  kwaliteit van de smaak  van je koffie of thee. 

Clarico-Image-Text

Waarom heeft kraanwater soms een chloorsmaak?


Om het water te zuiveren, wordt een kleine hoeveelheid Chloor gebruikt door de Belgische watermaatschappijen. Deze hoeveelheid Chloor is volledig onschadelijk voor onze gezondheid. Toch kan deze stof soms een onaangename geur of smaak achterlaten in het kraantjeswater. 

Chloor wordt door de MyFontinet waterfilter volledig uit het water gefilterd. De chloorsmaak zal dus helemaal uit je water verdwijnen.

Gezonde mineralen


Water bevat verschillende gezonde stoffen die de smaak bepalen. Zo zijn er diverse mineralen in terug te vinden zoals natrium, kalium, calcium en magnesium. Deze stoffen zijn gezond voor je lichaam en geven water een specifieke smaak.

Een hoge hoeveelheid van calcium en magnesium in het water kan zorgen voor een hogere hardheid van het water. Natrium geeft dan weer een iets meer ziltige smaak, al is deze verwaarloosbaar. Mineralen worden door de MyFontinet filter niet uit het water gefilterd en zal je water niet ontharden. Deze gezonde stoffen blijven dus in je water aanwezig.


Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Metaalsmaak in water


Loden of koperen leidingen kunnen in oudere huizen wel eens een metaalsmaak met zich meebrengen. Deze metalen worden door de MyFontinet filter volledig uit het water gehaald. De filtering van MyFontinet is getest en bewezen

Lees meer over de studie

5 redenen om kraantjeswater te drinken

Lees meer