Je filterpatroon vervangen

Onze filters hebben een capaciteit van ongeveer 4000 liter. Wij raden aan de filter jaarlijks te vervangen om de volledige capaciteit te blijven benutten. Onze filters zijn te verkrijgen in de shop. 

Naar de shop

Video: Hoe mijn filterpatroon vervangen?

 
 

Stappenplan: hoe mijn filterpatroon vervangen?

Watertoevoer

Zorg ervoor dat alle watertoevoer afgesloten is bij het vervangen van de filter.

Ring losdraaien 

Draai nu de metalen ring los naar rechts. Je kan hierbij gebruik maken van het bijgeleverde hulpstuk.

Ring verwijderen

Schroefdraai de ring met de hand verder los en haal de ring over de bovenkant van het filterhuis.

Verwijder het filterhuis

Verwijder het huis met een trek-draai beweging en hou hierbij de onderkant stevig vast. Doe dit best boven een opvangkom. Er kan nog restwater ontsnappen.

Haal de oude filter weg

Haal de oude filter uit het voetstuk en stuur hem terug op naar ons. Instructies hiervoor vind je in de doos van je nieuwe filter.

Verwijder de verpakking 

Verwijder de plastic verpakking van je nieuwe filter.

Bekijk de boven- en onderkant 

Let goed op dat de filter op de juiste positie weer op de voet geplaatst wordt. Wit is de onderkant, zwart de bovenkant.

Plaats de nieuwe filter

Schuif de filter stevig in de voet en plaats het metalen huis terug over de filter.

Plaats de bevestigingsring terug

Schuif de ring terug over het huis en draai hem met de hand vast door naar links te draaien.

Draai de ring stevig vast met het hulpstuk

Om de ring terug stevig vast te draaien, kan je opnieuw het hulpstuk gebruiken. Het is belangrijk dat deze bevestiging goed gebeurt en er geen water kan ontsnappen.

Klaar! 

Ziezo, nu kan je weer een jaar gebruik maken van je MyFontinet waterfilter en genieten van heerlijk gezuiverd water.

Opgelet!

  1. Na de vervanging van het filterpatroon kan de waterfilter korte tijd na lekken uit de kraan. Dit is normaal en het gevolg van de egaliserende druk in het filterhuis. 

  2. Tijdens de plaatsing van een nieuw patroon verzamelt er zich lucht in het filterhuis. Daardoor kan het zijn dat het water in het begin wat trager stroomt. Dit is tijdelijk en kan verholpen worden door het ventiel aan de bovenzijde van het filterhuis in te drukken. Zo laat je de opgestapelde lucht uit het filterhuis ontsnappen en ontlucht je dus de filter. 

  3. Na het vervangen kan de kleur van het water korte tijd melkachtig wit kleuren. Dit komt eveneens door het ontstaan van minuscule luchtbelletjes in het water. Deze zijn volledig onschadelijk en verdwijnen wanneer de filter verzadigd geraakt. De witte kleur zal dus ook na korte tijd verdwijnen. 

  4. Wordt de filter enkele dagen niet gebruikt? Laat het water dan best enkele minuten stromen alvorens opnieuw te gebruiken.

  5. Wordt de filter enkele weken niet gebruikt? Haal het filterpatroon dan uit het filterhuis en spoel het na op 70°C. Berg vervolgens alles droog op.