5 redenen om kraantjeswater te drinken

1. Je draagt bij aan een wereld zonder plastic 


De afvalberg is gigantisch. Dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar wist je dat er op dit moment 100 tot 150 miljoen ton plastic in onze zeeën ronddrijft? Waarvan dan meer dan 80% maar één keer gebruikt wordt. Daarbij komt dat wanneer we niets aan ons plasticverbruik doen, we tegen 2050 meer plastic dan vissen in de zee zullen terugvinden. Hallucinant, niet?

Gebruik dus een herbruikbare fles in plaats van wegwerpflessen. Er bestaan verschillende inox varianten die je water ook nog eens lekker koel houden. Nóg een reden om voor kraantjeswater te gaan 😊

Clarico-Text-Image

Gratis Webinar “Welk drinkwater is gezond?”

Informatie over drinkwater is best verwarrend. In deze online sessie van een uur krijg je een onderbouwde uitleg over de verschillende aspecten: gezondheid, smaak, milieu en kostprijs. Bart licht zowel de situatie voor kraantjeswater, als voor flessenwater toe. 

Clarico-Image-Text

2. Je verkleint je ecologische voetafdruk


Want flessenwater moet ook geproduceerd en vervoerd worden voor het bij jou terecht komt. In Europa is flessenwater verantwoordelijk voor 17,6 miljoen ton CO2 uitstoot per jaar, schrijft Joris Hendickx van duurzametoekomst.be. Dit staat gelijk aan het verbruik van 52 miljoen auto’s. (In België rijden er 5 miljoen auto’s rond. Om maar even de vergelijking te maken.) De milieu-impact is dus gigantisch.

Kraantjeswater is al bij jou aanwezig. En zorgt dus niet voor een grotere ecologische voetafdruk.

3. Kraantjeswater is minstens zo lekker als flessenwater


We zijn ons ervan bewust dat de smaak van kraantjeswater niet overal even lekker is. Maar ook daar is een oplossing voor. Gebruik een waterfilter om stoffen zoals chloor en metalen uit het water te halen.  

Er zijn verschillende soorten waterfilters op de markt. Vaak zien we dat er tegenwoordig koolstofblokken gebruikt worden om het water te zuiveren. De Myfontinet waterfilter maakt ook gebruik van deze koolstoftechnologie. Met dat verschil dat we daar nog een membraanfilter aan toevoegen (duo-filter). Deze filtert stoffen zoals micro-plastics, medicijnen en andere bacteriën volledig uit het water. Zonder daarbij de gezonde mineralen uit te filteren. 

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

4. Kraantjeswater is goedkoper


Is het eigenlijk niet absurd dat we gemiddeld 50 cent per flesje water betalen? Flessenwater is zo’n 200 tot 400 keer duurder dan kraantjeswater. En wanneer we weten dat we gemiddeld 148 liter water per jaar drinken, kan dit verschil wel tellen.

Investeer dus liefst in een herbruikbare fles of waterfilter. Deze heb je in een mum van tijd weer terugverdiend. 

5. Geen gesleur tijdens je supermarktbezoek 


Dat is toch al een heleboel sleurwerk bespaard, niet? Als je twee liter per dag drinkt, tellen die liters al snel op voor een jaar! Indien je frisdrank kiest voor de smaak, je kan je water ook "pimpen", zodat het net zo lekker is! We geven je alvast enkele infuse recepten mee. Of check het recept van onze zero waste cocktail! 😊

  • rozemarijn en pompelmoes

  • kaneel en groene appel

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text
  • aardbei, limoen en komkommer

  • gember, munt en citroengras

  • frambozen, braambes en aardbei

  • limoen, citroen en sinaasappel

  • komkommer en munt

  • abrikoos en tijm

  • basilicum, watermeloen en meloen

  • pomelo, citroen en rabarber

Gratis Webinar “Welk drinkwater is gezond?”

Informatie over drinkwater is best verwarrend. In onze online sessies van een uur krijg je een onderbouwde uitleg over de verschillende aspecten: gezondheid, smaak, milieu en kostprijs. Bart licht zowel de situatie voor kraantjeswater, als voor flessenwater toe. 

Herbekijk het webinar


Een creatieve strijd tegen plastic in Rotterdam