De milieu impact van MyFontinet®

Onze filtersystemen zijn 33 keer beter voor het milieu dan flessenwater. Dit niet enkel door de enorme besparing van plastic flessen. De energie die nodig is voor de productie van flessenwater is een stuk hoger.

Lees onze vergelijkende studie

Levenscyclus 

Impact van 1,5 liter water


De Levenscyclus Impact (LCI) is een hulpmiddel voor het analyseren van de milieubelasting van producten - in alle fase van hun levenscyclus. Vanaf de winning van de bronnen, door de productie van materialen en onderdelen en de productie zelf tot en met het gebruik van het product en de verwerking ervan na het gebruik.

In de schets wordt de enkelvoudige score voor de drie indicatoren gezondheid, ecosystemen en bronoverschot kosten vergeleken.

De Levenscyclus impact van MyFontinet gefilterd drinkwater is 33 keer beter dan natuurlijk bronwater van wegwerp PET-flessen.

Clarico-Image-Text

Klimaatverandering  

Impact op het klimaat van 1,5 liter water


In de schets wordt de MyFontinet filter met het flessenwater vergeleken op 18 invloedrijke indicatoren.

De impact op het klimaat van MyFontinet gefilterd drinkwater is 31 keer beter dan natuurlijk bronwater van wegwerp PET-flessen.

Olieverspilling  

Brandstofverbruik van 1,5 liter water


In deze schets vergelijken we de olie (fossiele) brandstof-uitputting van 1,5 liter Fontinet gefilterd water met PET-flessen water. In de LCA evaluatie werden 18 impact-categorieën aangepakt.

De impact van brandstofverbruik van MyFontinet gefilterd drinkwater is 31 keer beter dan natuurlijk bronwater van wegwerp PET-flessen.

Clarico-Text-Image

Nog vragen? 

Neem contact met ons op, geen enkele vraag is ons te gek! 

Contacteer ons